tisdag, juli 15, 2008

Dag 1- Sammanfattning

Av första dagen finns egentligen inte så mycket att berätta om. Vi flög hit, tog oss till där vi skulle bo, gick ett varv i närområdet, åt en maffig lunch, vilade på rummet, gick till havet och åt sen middag.

Några allmänna iaktagelser så här långt.
- Vårt rum är riktigt fint faktiskt. Klart finare än hotellrummet i Dublin förra året. Han som driver stället, Crioch guest house, heter James och är jättetrevlig. Än så länge är det väldigt lungt här i huset. Det ligger 3km från stadskärnan så det är lugnt även utanför. På andra sidan vägen ligger en liten park och några hundra meter bort ligger havet.
- Det blåser rätt mycket här. Vi gick längs en huvudgatan i Leith, stadsdelen vi bor i, och det friskade verkligen på och det yrde små sandkorn man fick i ögonen. Lite smått obehagligt.
- Vädret har varit helt ok. Det har synts en del sol och inte regnat något. Särskilt varmt är det dock inte, temperaturen håller sig kring 16 grader. Enligt dem vi pratat med så här långt är det här bra sommarväder i Scotland och det väder som är just är det bästa på hela sommaren så här långt.
- De håller på att ska bygga en spårvagnslinje i Edinburgh som ska vara klar 2011. Det märks verkligen för de håller på och bryter nästan varenda väg för att flytta el, gas och vatten. Alla uppskattar dock inte det, särskilt inte en del butiker som drabbas eftersom vägar stängs av och det är svårt för folk att komma fram till butikerna när det pågår byggnadsarbete på gatan utanför. Några har redan fått stänga och man har satt upp lappen ni ser nedan lite överallt.


Imorgon ska vi in till centrum och titta runt lite där. Kanske besöker vi Edinburgh Castle som ligger på en höjd mitt inne i stan. Vi får se. Beror lite på vad det blir för väder. Det kommer garanterat regna någon av dagarna vi är här och vi har inte tagit med oss varken regnkläder eller paraplyer så vi måste ut och leta såna också. Det stod i informationen till en av resorna vi ska på att de rekommendera regnkläder eftersom det ofta regnar i Scotland. I och med att man är en hel del ute under resorna kan det vara klokt att ha regnkläder.

Vi ska sova om en stund men återkom imorgon för nya spännande rapporter!

De bilder jag lyckats ladda från första dagen hittar ni här. Roa er med att kolla lite på kartan vart bilderna är tagna. Jag tycker då det är lite fascinerande. Fast ni kan lugna er med att kolla in bilderna tills imorgon onsdag. Det tar nämligen väldigt lång tid att ladda upp dem eftersom internetanslutningen är allt annat än snabb.

Inga kommentarer: